اسپرسو را لوييجي بتزرا، صاحب يك شركت توليدي در سال ۱۹۰۳ اختراع كرد. ايدهٔ او وارد كردن فشار به فرايند دم كردن قهوه بود كه زمان لازم براي دم كشيدن قهوه را كم مي‌كرد. او نام دستگاه جديدش را ”دستگاه قهوهٔ اسپرسو” گذاشت. اسپرسو در ايتاليايي به معناي سريع است.

سه نوع قهوه ي پايه كه در ابتدا به آنها اشاره كرديم معمولا در نحوه آماده سازي شان با هم تفاوت دارند ، اغلب ما با قهوه ي ساده و قهوه ي فوري و طرز تهيه ي آنها آشنا هستيم ، اما اسپرسو چيست و چگونه تهيه ميشود؟ اسپرسو يك نوع قهوه در ميان انواع مختلف قهوه است كه در فرهنگ هاي مختلف با نام هاي مختلف شناخته مي شود جالب است بدانيد، دستگاهي هم به نام دستگاه اسپرسوساز وجود دارد كه قهوه اسپرسو درست مي كند.

اسپرسو يا اسپرسو ايتاليايي (Italian Espresso) يك نوشيدني ايتاليايي است كه از واژه express به معني فشرده و سريع گرفته شده است. علت اصلي اين نام گذاري، سريع آماده شدن اين قهوه است. زمان گرفتن اسپرسو حدودا ۳۰ ثانيه است!!

طرز تهيه اسپرسو

اسپرسو به روش عصاره گيري (extraction) به دست مي‌آيد. اين طور كه آب داغ با فشار زياد از بين ذرات آسياب شده و فشرده شده قهوه به مدت حدودا ۳۰ ثانيه عبور كرده و عصاره قهوه گرفته مي‌شود. اين عصاره را در فنجون سرو مي‌كنيم كه نام آن مي‌شود اسپرسو!
تجهيزات لازم براي تهيه اسپرسو

اسپرسو را با استفاده از موكاپات (Mokapot) يا دستگاه اسپرسو (Espresso Machine) تهيه مي‌كنيم كه روش كار هر دو بر پايه عصاره گيري است.

نوشيدن اسپرسو به شما انرژي زيادي مي دهد. اين انرژي مي تواند عملكرد تمركز بر روي اعمال روزانه را براي مغز شما تسهيل كنيد. اسپرسو باعث آغاز ترشح دوپامين دز مغز شما شده و به تمركز كمك مي كند.

يك فنجان اسپرسو مي تواند تغيير زيادي در بازده شما ايجاد كند. به ياد داشته باشيد كه مصرف اسپرسو را به ياد داشته باشيد! يك استراحت شبانه نيز گامي مهم براي قوي نگه داشتن تمركز است.

قهوه علاوه بر اينكه فوايد زيادي داره استفاده آن به عنوان ماسك قهوه هم براي سلامت پوست بسيار مفيد است.